Meetprotocol opstellen

Laat alle meetkamers één taal spreken

Meetmethode vastleggen met een meetprotocol

Als je klant, leverancier A én leverancier B vraagt één maat te meten, is de kans groot dat je drie verschillende meetresultaten krijgt. Dat wil je natuurlijk niet:  iedereen moet op dezelfde manier meten. Stel daarom vooraf een meetprotocol op. Zo leg je vast hóe elke maat gemeten moet worden. Onafhankelijk van het meetmiddel.

Een meetprotocol legt vast hóe maten van tekening gemeten moeten worden. Dit moet je niet verwarren met een meetrapport. Daar staan immers gemeten maten op. Een meetprotocol maak je vóór de meting. Een meetrapport de meting.

Assmann 3D Meettechniek stelt graag een meetprotocol op voor klanten die eenduidig vast willen leggen hóe hun product gemeten moet worden.

Een meetprotocol legt dus eenduidig vast:

Benieuwd naar de kosten? Stuur uw aanvraag naar info@3dmeten.nl en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte.

3D meetmachines zijn toch heel nauwkeurig en betrouwbaar?! Waarom geen verschillende partijen dan verschillende meetresultaten? Werktuigbouwkundige tekeningen zijn niet altijd even duidelijk:

Bovendien is niet elke meettechnicus even goed opgeleid. En een blauwlichtscanner is nu eenmaal geen 3D meetmachine. Met als gevolg:

Meetprotocol: neutraal qua merk en type

Het meetprotocol is neutraal voor wat betreft:

  • Het type 3D meetmachine: klassieke portaalmeetmachine, optische meetmachine, blauwlichtscanner, meetarm.
  • Het merk van de hardware: Zeiss, Mitutoyo, Hexagon, Leitz, Wenzel, GOM, Creaform, Faro, DeMeet.
  • Het merk van de software: Calypso, MCOSMOS, PC-DMIS, Quartis, Metrolog, Verisurf, Polyworks, GOM Inspect.

Vragen? Mail naar info@3dmeten.nl en krijg antwoord van een meetspecialist.

Benieuwd naar de kosten van het opstellen van een meetprotocol van jouw producten? Stuur dan je aanvraag naar info@3Dmeten.nl en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte met prijs en levertijd.