Vorm- en plaatstoleranties controleren

van jouw producten

Vorm- en plaatstoleranties laten meten?

Wil je vorm- en plaatstoleranties nauwkeurig én snel na laten meten? Controleren of producten volgens tekening gemaakt zijn?

3Dmeten.nl is je graag van dienst bij het meten van vorm- en plaatstoleranties – volgens ISO 14405 en ASME Y14.5.

Indeling vormtoleranties versus plaatstoleranties.
Indeling vormtoleranties versus plaatstoleranties.

Duidelijke meetrapporten die iedereen begrijpt

Vormtoleranties

Plaatstoleranties

Hoe worden vorm- en plaatstoleranties gemeten?

Met handmeetgereedschap (schroefmaat, meetklok, schuifmaat) is het lastig om vorm- en plaatstoleranties te meten. 3Dmeten.nl zet daarom de volgende meetapparatuur in:

Na de meting ontvang je een meetrapport met de gemeten waarde. Indien gewenst mét grafische weergave van de gemeten vorm- en plaatstoleranties (in het Engels: GD&T). Dat is namelijk handig om te zien aan welke kant de afwijking in het product zit. Of om te zien hoe de afwijking eruit ziet, zoals een bol vlak of een gat dat onrond is.

Benieuwd naar de kosten van het meten van jouw producten? Stuur je aanvraag naar info@3Dmeten.nl en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte met prijs en levertijd.

3D meetmachine

De 3D meetmachine heeft een meetonzekerheid van:
1,5 micrometer (plus een lengtefactor van L/350).

De 3D meetmachine heeft een slag van 1000 x 700 x 600 mm en is daarmee geschikt voor grote en kleine producten. Rond, rechthoekig of grillig van vorm.

Rondheidsmeter

De rondheidsmeter is gemaakt om rond producten te meten, zoals assen, bussen en naven.

De rondheidsmeter tast producten af met nanometer-resolutie. Hij kan daardoor toleranties meten van veel minder dan een duizendste millimeter.

Benieuwd naar de kosten van het meten van jouw producten? Stuur dan je aanvraag naar info@3Dmeten.nl en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte met prijs en levertijd.