Welkom in de meetkamer

Assmann 3D Meettechniek

Over de meetkamer van Assmann 3D Meettechniek

Nauwkeurig meten

3Dmeten.nl is de website van de meetkamer van Assmann Verspaningstechniek. Deze fijnmechanische werkplaats is opgericht in 1985 en houdt zich bezig met nauwkeurige metaalbewerking: onder andere draadvonken, zinkvonken, honen en leppen. Nauwkeurig meten is hierbij natuurlijk heel belangrijk.

Sinds 1990 beschikt de meetkamer al over een 3D meetmachine. In 2020 kwam er een nauwkeurige Zeiss 3D meetmachine. Voor nóg nauwkeurigere metingen beschikt de meetkamer over een CNC rondheidsmeter.

Meten voor derden

Sindsdien is de 3D meetmachine ook beschikbaar voor het meten van producten van andere bedrijven. Bijvoorbeeld voor bedrijven die zelf geen 3D meetmachine hebben. Gemeten worden:

3D meten vraagt kennis en ervaring

Verantwoordelijk voor de meetkamer is Nobby Assmann (1978). Sinds 1990 meet hij producten van klanten op 3D meetmachines. Hij heeft dus een ruime ervaring met het meten van allerlei soorten producten. Door zijn studie HTS werktuigbouwkunde en 25 jaar ervaring als gereedschapsmaker beschikt hij over de theoretische én praktische kennis om jouw producten juist te meten. Nobby Assmann aan het woord: 

Producten nameten van klanten is heel mooi werk. Je krijgt letterlijk andermans vakmanschap in handen, met de vraag om te kijken of alles volgens tekening gemaakt is. De klant is altijd heel benieuwd naar de resultaten. Staat er een rode maat op het meetrapport? Dan wil de klant daar meteen alles over weten. Heb je wel goed gemeten? Hoe heb je dan precies gemeten? Terechte vragen. Ik probeer mijn meetrapporten zo duidelijk mogelijk op te stellen. Staat daar een rode maat op, dan zorg ik dat ik zeker weet dat die maat ook écht buiten tolerantie ligt.

Winnaar 2 Zeiss #measuringhero Awards

In 2020 ontving Nobby Assmann een Zeiss #measuringhero Award. Een trofee voor het meten van het kleinste product. Van ruim 500 deelnemers wereldwijd wist hij het kleinste product te meten op een 3D meetmachine. Het onderdeel: een onderdeel voor een hoorapparaat van 0,4 x 0,4 x 0,03 mm – gemaakt in de eigen werkplaats. Nobby:

Het is een hele eer om deze prijs te winnen. Zeker omdat er nogal wat creativiteit aan te pas kwam om zo’n klein onderdeel te meten. Die creativiteit is misschien wel het leukste aan het meten – soms zit dat in de opspanning, de taster of de meetstrategie. Ja: meten is écht een heel leuk vak!

In 2021 won Nobby nóg een Zeiss #measuringhero Award. Deze keer voor het gladste oppervlak. Met leppen en polijsten wist hij een ruwheid te bereiken van Ra 0,54 nanometer in een schijfje gehard staal.

Nobby vervolgt: “Leuk om zoveel erkenning te krijgen voor twee vakgebieden waar ik dol op ben: 3D meten en leppen/polijsten.” Heb je ook uitdagende producten om te meten? Stuur je aanvraag naar info@3Dmeten.nl en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte met prijs en levertijd.